06-29 46 45 48 - Maurik trimsalontosca@gmail.com

Het trimmen van honden

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Ruwharige honden, zoals de meeste terriërrassen, worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd word, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stuk bijten en bij de dierenarts terecht komt.

Spaniëls, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een effileerschaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in gewenst model. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen. Bedenk dat uw hond meer last kan hebben van vocht dan van de kou. Lang haar blijft lang nat…

 Prijzen: 
Een standaard prijs kan ik u niet geven. Daarom hieronder alleen een indicatie.

Shih Tzu, Maltezer, Boomer
De meeste honden die mijn salon bezoeken zijn de zogenaamde boomers. Dit zijn kruisingen van 1 of 2 hondjes van klein of middelgroot formaat. Het lijfje word tot 9 mm geschoren, het kopje en staartje word in model geknipt. Inclusief wassen, oren reinigen, nageltjes knippen. Dit kort model kost standaard  € 48,- .
Als u uw hond langer in de vacht wilt laten word € 10,- extra berekend.

Bouvier, Berner Sennen, Golden Retriever
Deze grotere honden zullen worden uitgewolt, geeffileert en de voetjes worden netjes bijgeknipt. De prijs is van tevoren moeilijk te zeggen. Inclusief wasbeurt en nagels knippen ligt de prijs, afhankelijk van de conditie van de vacht, tussen € 70,- en € 95,-

Kleine plukkertjes zoals Border Terriers en Jack Russels € 50,- .

Vraagt u naar de prijs voor het behandelen van uw huisdier