06-29 46 45 48 - Maurik trimsalontosca@gmail.com

Het trimmen van katten

Het trimmen van Katten

Ook kunt u uw kat bij ons professioneel laten trimmen. Ik heb hier al vele jaren ervaring mee en in oktober 2017 hebben mijn dochter en ik nog een cursus katten trimmen gevolgd bij Trimschool Nederland. Ook hebben we weer nieuw materiaal speciaal voor katten aangeschaft.

Afhankelijk van de vacht en in overleg word de kat ontklit, ontwolt en/of geschoren. Ook de nageltjes worden geknipt.

Prijzen :
De trimbeurt duurt een uur en kost € 40,–
U mag er eventueel bij blijven als u dat wilt..
Als u de kat ook wil laten wassen moet ik € 10,- extra rekenen omdat dit nogal een tijdrovend werkje is mede door het geheel droog föhnen.

De oorzaak van de klitten
De oorzaak van de klitten is divers, maar in alle gevallen belangrijk om hier iets aan te laten doen. Het is belangrijk de vacht van uw kat regelmatig te controleren. De plekken waar de eerste en pijnlijkste klitten vaak ontstaan zijn in de oksels, buik en aan de achterkant tussen de poten van de kat. Bij de oudere kortharige kat met een vollere ondervacht zitten deze kleinere klitten soms over het hele lichaam. Ook hebben deze katten vaak problemen met haarballen. Door o.a. de vachtwisseling kunnen er sneller klitten ontstaan of kunnen klitten verergeren.

Andere redenen voor het ontstaan van klitten in de vacht;
. De kat laat zich thuis niet kammen
. Door ziekte of ouderdom kan de kat zijn vacht niet meer onderhouden bv artrose
. Door simpelweg een te dikke kat. De kat kan niet meer overal bij
. Het type vacht. Ik noem het altijd maar pluisvachten…die klitten erg snel

Een kat met klitten in zijn vacht heeft pijn. De dagelijkse dingen zoals lopen, liggen en geaaid worden
vind de kat vervelend. Hij word gewoon chagrijnig. Dat komt omdat de klitten bij elke beweging trekken aan de huid. Ook kan het onder de klitten gaan smetten waardoor er pijnlijke open plekken ontstaan.

Onze ervaring is dat de kat zich na een trimbeurt weer helemaal happy voelt !

Het trimmen van konijnen

Ook langharige konijnen hebben soms een trimbeurt nodig. De vacht van langharige konijnen en cavia’s vertoont veel overeenkomsten met die van katten. De verzorging van hun vacht komt nagenoeg overeen.

Let ook op dat hun nageltjes hard groeien en soms moeten worden geknipt. Hoort u tijdens het lopen het konijn tikken op de vloer? Of staan zijn nagels scheef, zijn ze krom gegroeid of blijft hij wel eens ergens aan hangen met zijn nagels? Dan zijn de nagels waarschijnlijk te lang.

Bij onvoldoende beweging op een harde ondergrond en bij een afwijkende stand van de voeten komt het regelmatig voor dat de nagels niet goed afslijten en te lang worden. Als de nagels niet geknipt worden, dan bestaat het risico dat de nagels te lang worden en scheuren of afbreken. Houd de nagels dus goed in de gaten en laat deze dus regelmatig knippen.

Prijzen:
Trimmen konijn incl. nageltjes knippen € 40,-

Alleen nagels knippen konijn € 5,- 
Trimsalon Tosca, Ook voor het trimmen van uw kat, konijn of cavia !